Northern Terrace Refurbishment

Completed: June 2018

A vibrant new entrance and reception for the School of Built Environment and Engineering

Status:

Complete

Work begins:

March 2018

Work completed:

June 2018

Investment:

£150k

Architects:

Sheppard Robson

Contractors:

Sewell Ltd

Work is now complete on a £150k makeover of the Northern Terrace building, home to the School of Built Environment and Engineering. The ground floor reception and entrance area have undergone extensive refurbishment works to create a more visible and welcoming identity for the school. The transformation has significantly enhanced the space and created a more effective and inspiring learning environment for our students.

The works have opened up the old space and created a more visible and user-friendly reception point, as well as the provision of new flexible, multi-purpose spaces for meetings, consultations and social learning. In order to fulfil these functions, the new space has been equipped with a range of contemporary facilities, including HD digital screens, acoustic meeting booths, and flexible furniture.

The room has been fitted with mesh ceiling and brickwork walls to expose the natural surfaces of the building, giving the area a more industrial feel, in line with the school’s identity and the work taking place in the building. The reconfiguration of this space has also created a clear sightline through to the courtyard, which has brightened and accentuated the space. The external face of the entrance has also been refurbished to enhance its outward visibility.